The Netherlands

Logo NVvMT www.muziektherapie.nl

www.nvvmt.nl

European Music Therapy Day activities organised in the Netherlands:


Geldermalsen 

Wanneer: maandag 12 november, 16:00 tot 20:00

Waar: SZR, locatie Ravestein, Geldermalsen 

Wat: workshop - stress de baas met muziek

Wie: muziektherapeut Jennifer Zantopp, als onderdeel van fit en vitaal dagen SZR 

Voor wie: besloten bijeenkomst voor medewerkers van SZR. 


Zwolle 

logo Muziektherapie VVWanneer: dinsdag 13 november, 13:30 - 18:00 uur

Waar: Zorgspectrum 't Zand, Hollewandsweg 17, 8014BE, Zwolle 

Wat: ALV en debat.

ALV levert bijdrage aan uitwisseling van inhoudelijke kennis, versterken van samenwerking, koppelen van vraag en aanbod. Het debat heeft als functie dat middels behoeftepeiling betrokkenheid richting de werkveldgroep vergroot wordt, en prioritering van bestuurs + ledentaken helder wordt en vandaaruit acties kunnen uitzetten.

Wie: werkveldgroep Muziektherapie Verpleeg- en Verzorgingshuizen

Voor wie: besloten bijeenkomst voor leden werkveldgroep MT-VV

Aanmelden voor 1 november, meer informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


Tilburg

Wanneer: woensdag 14 november 2018, aanvang 20:00 uur, inloop 19:30 uur

Waar: Andante Café, Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5, 5044 EL Tilburg

Wat: Herinner Concert 

Muziek zegt meer dan 1000 woorden. Een lied kan een herinnering oproepen, een herinnering aan iemand die je mist, een herinnering die
gekoesterd mag worden. Op deze bijzondere avond geven Leonie van Son en Anneke Naaijkens-Doek een persoonlijk en intiem concert met liedjes die vooraf door het publiek gekozen zijn. U kunt voor deze avond een lied aanmelden waarmee u graag een overleden dierbare zou willen herinneren. Met de liedjes staan we stil bij het verlies en koesteren we de herinnering aan deze personen.

Wie: Leonie is werkzaam als muziektherapeut op de psychiatrische afdeling van het Bravis Ziekenhuis te Bergen op Zoom en begeleidt daar onder andere de ‘levensverandering-groep’;  een groep over hoe om te gaan met diverse vormen van verlies.  Anneke werkt als muziek- en rouwtherapeut binnen haar praktijk Più Mosso in Tilburg waar zij kinderen, volwassenen en gezinnen begeleidt die geconfronteerd worden met ernstige ziekte, sterven en rouw.

Aanmelden verplicht: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
U kunt tot uiterlijk 26 oktober een lied aanmelden wat u graag op deze avond wil horen (vermeld titel, uitvoerend artiest) en wie u met dit
lied wilt gedenken. We spelen maximaal 8 liederen, dus we raden u aan op tijd aan te melden.

Ook als u wilt komen luisteren, moet u zich aanmelden (uiterlijk 10 november)


Amsterdam

Wanneer: donderdag 15 november 2018, 9:00 - 17:00 uur

Waar: VU, Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Wat: Congres De Dag van de Muziektherapie

congres EMTD 2018
Muziek is goed voor het brein, je gezondheid en de kwaliteit van leven. Hoe dat precies werkt ontdekt, hoort en ervaart u op het Miracles op Music Congres op 15 november – de vijfde Europese Dag van de Muziektherapie die in zeker dertig landen gevierd wordt. 
Van het programma wil je eigenlijk geen enkel onderdeel missen. De hoogleraren Erik Scherder, Dick Swaab en Henk Jan Honing, die het onderwerp vanuit wetenschappelijk perspectief belichten, zijn niet alleen zwaargewichten op hun vakgebied maar ook voortreffelijke performers. Dat muziek vooral iets is dat je moet beleven wordt duidelijk tijdens de bijdragen van concertpianiste Klara Würtz, violiste Merel Vercammen en bassist Lucas Dols. En dan is er nog de film van Pim Giel die samen met muziektherapeuten laat zien welke, vaak verbluffende resultaten er met muziektherapie bereikt worden. Het geheel wordt gepolijst met een muziekbelevenismarkt en randprogrammering met stand

Meer informatie over het programma vind je op muziektherapie.nl

Wie: georganiseerd door Miracles of Music in samenwerking met de NVvMT (Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie).

Voor wie: muziektherapeuten; behandelaars care en cure, Ggz, V&V, VGZ en ziekenhuizen; verplegenden en verzorgenden; mantelzorger en patiënten; managers; muzikanten; gemeentes zorg & welzijn.

Aanmelden: via de website Miracles of Music. Deelnamekosten € 115 excl. btw, studenten € 45 excl. btw. 


Anna Liem muziektherapie EMTDayBergen op Zoom 

Wanneer: donderdag 15 november, 13:00 - 16:00 uur 

Waar: Anna Liem Muziek, Poortweg 1, 4613BW Bergen op Zoom 

Wat: KIJKJE IN MUZIEKTHERAPIE: OPEN MIDDAG! 

Meer informatie: W www.annaliem.nl  E This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Enschede logo artez hogeschool voor de kunsten

Wanneer: donderdag 15 november, 13:15 - 14:45 uur 

Waar: ArtEZ Conservatorium, Van Essengaarde 10, Enschede. Lokaal 2.32. (2e etage)

Er is een lift aanwezig in het gebouw. Parkeergelegenheid ligt op een afstand van 50 meter voor mindervalide pashouders en in de Irene-parkeergarage. 

Wat: Neurologische Muziektherapie Parkinson-groep houdt open deur. 

Voor mensen met Parkinson die extra muzikale ondersteuning willen en dat samen met lotgenoten willen oefenen om hun beweging en evenwichtsgevoel optimaal te houden. 

Iedereen met Parkinson of een directe verwante is welkom om mee te doen (zie folder voor verder info). 

Enschede

Wanneer: donderdag 15 november, aanvang 19:30 uur

Waar: Concordia: Expositie | Auditorium - Langestraat 56, Enschede. Toegang is vrij. 

Wat: “The gun is silent, but it roars in our hearts” - muziektherapie voor voormalig kindsoldaten in Oeganda. Lezing/workshop door Saskia Gevers en Jayanti Doekhi, muziektherapeuten.

Jayanti en Saskia werkten in 2017 een half jaar met getraumatiseerde jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar op een school voor voormalig kindsoldaten in Oeganda. Zij boden de voormalige kindsoldaten muziektherapie aan met als doelen onder andere het zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen versterken, versterken van een positieve kijk op de toekomst, weer leren ontspannen en weer leren kind te zijn en genieten in het hier en nu. In hun presentatie zullen Saskia en Jayanti vertellen over het werken en leven in Oeganda; de cultuurverschillen waar ze tegenaan liepen, de kinderen met wie ze werkten en de integratie van muziektherapie in een Afrikaans land.
De presentatie wordt gegeven in de vorm van een interactieve workshop, waarbij wordt getoond hoe je op muzikale wijze kunt werken aan sociale vaardigheden, samenwerking en zelfvertrouwen. U bent van harte welkom!

logo artez hogeschool voor de kunstenEnschede

Wanneer: zaterdag 17 november, 10:00 - 16:00 uur

Waar: ArtEZ Conservatorium | MuziektherapieVan Essengaarde 10, Enschede

Wat: Open Dag ArtEZ Conservatorium Enschede 

Interesse in BA of MA Muziektherapie? Enter the world of ArtEZ. Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn tijdens de open dag van ArtEZ in Enschede. Praat met docenten en studenten, bekijk de professionele werkstudio's, neem deel aan voorlichtingsrondes, luister naar een concert, proef de sfeer in de kantine en verzamel alle informatie die jij nodig hebt voor jouw toekomst!

Tip! Neem bladmuziek mee en zorg dat je een stuk kunt voorspelen of zingen.

Aanmelden Open Dag Bachelors 

Aanmelden Open Dag Masters 


Tiel 

Wanneer: maandag 19 november, 16:00 tot 20:00 uur

Waar: SZR, locatie Vrijthof, Tiel

Wat: workshop - stress de baas met muziek

Wie: muziektherapeut Jennifer Zantopp, als onderdeel van fit en vitaal dagen SZR 

Voor wie: besloten bijeenkomst voor medewerkers van SZR.